Ръчно или автоматично публикуване на статии

Насърчаване на уебсайта чрез писане на статии.

  Един от най-ефективните начини за насърчаване на уебсайта, без да харчите много пари за това е чрез подаване ( публикуване ) на статия. Това означава, че можете да пишете или да плащате комисионна на някой да пише статии, отнасящи се до съдържанието на вашият сайт и след това да ги представи в онлайн директорите ( article directory ).

 Системата работи чрез създаване на препратки към вашият сайт. Всяка директория включва т. нар. "resource box" в края на статията с малко информация за вашия уебсайт и линк към него.
Резултатът е увеличение на трафика към вашият сайт, а понякога може да идва и от места, които никога не бихте намерили. Нещо повече, ако читателите харесат съдържанието, те могат да поставят линк към него от техните интернет страници, което е добре, повече линкове - по-добра позиция в търсачките.

При ръчното публикуване намирате точната директория, създавате акаунт и вписвате статията си в точната
категория, можете да премахвате или добавяте  HTML код вътре ( ако директорията позволява ), да въвеждате връзки само в определени части на текста и най-важното, да изпълните на 100% изискванията за публикуване

Някои от важните article directory, са:

    * Article City
    * Article Dashboard
    * Ezine Articles
    * Go Articles
    * Search Warp

 За автоматично подаване софтуерните решения включват продукти като: Article Announcer, Article Post Robot, Ezine Announcer и др.

Кое да изберете?

На първо място, много директории считат автоматичното подаване, като спам. Второ, при ръчното можете бързо да видите всички промени, направени на интернет страницата на директорията и съответно отговорите, роботите ( при автоматичното ) не могат.
Факт е, че директориите са с различни категории, които не винаги се припокриват, така че ако публикувате една статия, ръчно можете да сте сигурни, че се озовала в правилната категория. Освен това, можете да проверите в условията на всяка директория и да видите дали те приемат връзки в текста на статията или не,  дали приемат HTML тагове или не. Това нещо, автоматични инструменти за подаване не могат да направят. Основният недостатък на ръчно подаване е времето. 

От друга страна, автоматичното подаване ви спестява време и усилия, което не е малко, ако броят на директориите е голям. Ако предпочитате да се автоматизира процеса на представяне и използване на  софтуер за публикуване, трябва да проверите колко често се обновява софтуера, качеството на избраните директории и избора на категории (т.е. да са достатъчно конкретни категорите, а не само най-общите категории да са взети под внимание), преди да вземете решение относно софтуера.