Как да започнте онлайн бизнес с вашият блог

Ако сте решили да започнете онлайн бизнес и да си докарате добър доход, като използвате компютъра си - блогът ви е едно много добро място за да започнете. Можете да го монетаризирате по различни начини, в зависимост от това как искате да стартирате.

Това са най-често избираните и сигурни начини:

 Контекстуална реклама

Можете да изберете тема, която е във вашата област на работа и да създадете блог с добро съдържание. След това се регистрирайте в Google AdSense и поставете реклами в блога си. В зависимост от ключовите думи, които са използвани в блога, всяко кликване върху рекламите (от посетителите на блога) ще ви донесе пари, вариращи от няколко цента до няколко долара. Разбира се има и други рекламни програми, от които можете да избирате, освен Google AdSense, трябва само да направите търсене и ще ги намерите.

 Affiliate Програми
Създайете колкото се може повече блогове гравитиращи около вашата тема. Без значение в каква пазарна ниша се намирате, винаги ще има продукти, които ще можете да продавате в блоговете си. Например, ако един от блоговете ви е за здраве. Просто търсете за "здраве + Affiliate програма" в търсачките и ще намерите подходящата Affiliate Програма. Чиито продукти да търгувате чрез блога си. Регистрирайте се в партньорските програми, които сте избрали, и можете да започнете да печелите пари веднага.

 Свободна практика -Freelance

Блогът може да бъде добър начин да сr рекламиратe услугите, като писател на свободна практика, уеб дизайнер, фотограф и т.н. .. Ако вие сте експерт в областта и правите интересни и ценни неща във вашият блог не трябва да е проблем да си намерите клиенти. Актуализирайте често блога си - и ще имате много посетители и абонати,