Как да печелим пари от eBay

Можете да направите много пари, като продавач в eBay. Продажбите, които се извършват всеки ден са десетки хиляди, което води до много доходи за много продавачи, които знаят как да продават. Без значение от броя на продавачите винаги ще има място и за вас, ако искате да се включите - и да създадете свой бизнес в eBay!

Сигурно си задавате въпроса от къде да намеря стока, която да продавам? Как да започна? И как може да се изградите онлайн бизнес, който ви дава PowerSeller статус в eBay? В статия ще разберете как!

 За да започнете да печелите пари от eBay е лесна работа, стига да имате желание и търпение. След като сте се регистрирали в eBay, най-добрият начин да получите представа за това, как става търговията, е като продадете някои ваши вещи, които не ползвате и все още имат някаква стойност. Ако искате да започнете, като купувате и препродавате, ще придобиете опит в продажбите + положителен рейтинг, но само ако сте коректни, вие  наистина ще печелите!

 Докато сме на тема стоки за продажба, ще трябва да решите какъв вид онлайн бизнес ще създадете. Разбира се, че може да продавате всичко, което пожелаете, но ако искате да направите име на добър продавач, трябва да продавате само определена гама продукти.

Това не означава непременно, че вашата продуктова гама трябва да бъде малка, а напротив трябва да бъде голяма в избраната от вас ниша, за да задоволите повече клиенти. Може да продавате детски играчки, например - има много модели и разновидности. Не избирайте претъпкана с продавачи ниша или много предлаган продукт, трудно ще се справите с конкуренцията. Направете някои изследвания, като използвате advanced search функция на eBay, за да разберете какво се търси/продава и какви са обемите на продажбите, и колко са конкурентите.

Така че, да речем, че искате да продавате компютърни игри, например. Има стотици игри, които можете да купите да продавате в eBay, но ако не знаете коя от тях ще продадете можете да загубите много пари, защото сте избрали неправилният продукт. Но ако редовно търсите и следите листингите, можете да видите кои заглавия се продават най-добре и кои са продавачите, и кои от тях ще ви донесат най-добрата печалба за вас.

Да приемем, че знаете каква стока да купите. Сега трябва да знаете от къде да я получите. Това означава, че нито един продавач не ще ви каже, от къде те си набавят стоките, това е все едно да ви дадът ключът за техният онлайн бизнес. За да намерите най-добрите източници с качествени стоки,  трябва да направите малко проучване.

Тук трябва да се спомене, че има два основни източника за купуване на стоки - търговци на едро и дропшипери(dropshippers). И двата имат своите плюсове и минуси, те зависят само от това кои метод вие лично предпочитате.  

Дропшиперите(dropshippers) държат целия набор от стоки и продукти, които ви трябват за да започнете вашият онлайн бизнес в eBay, така че реално вие заплащате стоката, след като сте получили плащане от купувача. Не се налага физически да притежавате стоката, а само да изпратите информацията, къде да бъде изпратена. Дропшиперите(dropshippers) работят с големи компании и големи складове на едро, за това не се учудвайте ако за вас цената е с 50-60% по-ниска от колкото в магазина на дребно или в eBay. Вие купувате стоката от първа ръка! Ако решите да купите стоката от един или повече търговци на едро ще трябва да имате помещение за съхранение на стоките, както и пари, за да ги купите. Това води до по-голям риск, тъй като може да купите стока, която не се продава, а като търговци, трябва да сведете рискът до минимум.

Изграждане на вашият feedback е важна част от това да станете добър продавач, единствено трябва да сте коректни и да предлагате качествена стока. Това ви отличава като специален продавач. И колкото по-бързо резултата ви се изкачва, толкова по-бързо можете да постигнете PowerSeller статут.

Символът PowerSeller е високо ценен сред сериозните продавачи в eBay, както и от купувачите, и има пет нива, към които трябва да се стремите. Първият е бронзов, а това е много лесно да се постигне, отколкото предполагате. Въпреки че може да си поставите за цел да достигне PowerSeller, ще откриете, че ако  изградите своя богата продуктова гама и постепенно увеличавате продажбите си, ще го достигне за нула време. Можете да го направите и за три месеца!

Много от продавачите имат собствени магазини в eBay, но това не е необходимо, когато вие стартирате. В действителност често е по-добре, да изчакате, докато не не направите един добър асортимент от стоки преди да направите магазин, тъй като той може да изглежда доста празен и неприветлив, ако имате само десетина продукта от една гама.

Последното нещо за което трябва да помислите е цената на стоките, която вие продавате. Това означава, че ако продавате сто различни продукта  от $ 5 до $ 10 ценови диапазон, вие няма да направи много пари, колкото бихте направили при продажбата на сто от $ 50 до $ 100 ценови диапазон.

Не трябва да продавате това което ви харесва, а това от което разбирате и познавате, само така вашият онлайн бизнес ще успее в eBay. Не купувайте скъпи продукти, само защото те могат да ви донесат големи печалби. Изберете продуктовата ниша, която разбирате - това е мястото, където ще пожънете вашият успех.

Преди всичко, не забравяйте, че може да отнеме време за изграждане на успешен онлайн бизнес - но ако сте решили да  постигнете истински успех в eBay, трябва да сте постоянни и търпеливи.